Апитоник

Съдържание: пчелен мед, пчелно млечице, пчелен прашец, прополис.

В стъклени буркани по 250 г. 

Употреба:
За деца от 2 до 4 години - по 1 кафена лъжичка сутрин. След 2-3 дни се включва и вечер по 1 кафена лъжичка.
За деца от 4 до 12 г. - по 1 чаена лъжичка сутрин. След 2-3 дни се включва и вечер по 1 чаена лъжичка.
Над 12 г. и възрастни - по 1 супена лъжица сутрин. След 2-3 дни се включва и вечер по 1 супена лужица.

 

Апитоникът повишава имунитета на организма; понижава холестерола; стимулира функцията на жлезите с вътрешна секреция; помага при анемии; стимулира растежа на невронни стволови клетки в мозъка, което означава, че може да помогне за предотвратяване на болести като Алцхаймер и болестта на Паркинсон; препоръчителен е при язва, гастрит, колит; подобрява физическия и психическия тонус; полезен при слабост, безсилие; влияе върху растежа и метаболизма на организма; забавя процесите на стареене, тъй като подобрява производството на колаген в кожата; спомага за подобряване дейността на яйчниците на жената, като подпомага запазването младостта на репродуктивните органи и тялото; има силно изразен анаболен ефект - за активно спортуващи и умствено натоварени хора.

Съдържа всички важни за детския организъм витамини в препоръчителните за детската възраст концентрации. Има приятен вкус, поради което се приема много лесно и с желание от децата. Пчелното млечице намира приложение при лечението на детските хипотрофии - заболявания, характеризиращи се с дълбоки смущения в xpaненето и развитието.

При лечение с пчелно млечице бързо се нормализират: белтъчно-солевият състав на кръвта, количеството на хемоглобина, броят на червените кръвни клетки, обмяната на веществата.

Пчелното млечице съдържа големи количества пантотенова киселина, биотин и витамини от група В, които подобряват обмяната на веществата и състава на кръвта. Има силно хранително, профилактично и лечебно въздействие върху организма. Това е най-добрият биостимулатор за организма ни. Пчелното млечице стимулира растежа и правилното развитие на подрастващите. Има благоприятно влияние при анемии, нервни изтощения, атеросклероза, използва се за регулирането на кръвното налягане. Пчелното млечице се препоръчва и при деца, юноши и старци за преодоляване на следболестно изтощение, както и при усилен умствен и физически труд. Пчелното млечице, заедно с мед, се дава на спортисти по време на състезания и студенти по време на изпитни сесии. Успешно се използва при бронхиална асма, прекратен инфаркт и други. Има доказан антиаритмичен ефект върху сърцето, също така и антидиабетогенен ефект. Оказва положителен ефект при бременни за предпазване на плода от развитие на уродства на нервната система.

Това далеч не изчерпва полезните свойства на апитоника и съставките му. Но хвърля достатъчно светлина по темата.

12,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,00 лв.
Моля, изберете: