Прополисова тинктура, 30 мл

Това е така наречения антибиотик на пчелите, с който дезинфекцират кошера, килийките, поддържат постоянно стерилно пчелното гнездо. Събират го от смоли, восъци, етерични масла, които обогатяват със собствени секрети и накрая внасят в кошера. Проучвания сочат, че лекува над 40 вида болести. Прясно изваден от кошера, прополисът представлява лепкава, жълто-кафява мека маса. Има приятен мирис на восък, мед, смола. На вкус е горчив. Съхраняван на студено придобива твърда форма, но подобно на пластелина, поставен например в дланта ни за няколко минути той омеква и позволява неговото отчупване.

Полезни действия:

  • Антибактериално и противовирусно свойство;
  • При настинки, простудни заболявания. Научно установено е, че спира развитието на грипните вируси;
  • При язва, гастрит, колит;
  • Естествен широкоспектърен антибиотик;
  • Предотвратява появата на пневмония, бронхит, ангина, фарингит, заболявания на щитовидната жлеза, тумори и туберколоза;
  • Забавя стареенето на клетките;
  • Забавя развитието на раковите клетки;
  • Има много широко приложение в козметиката – лекува мазоли, кокоши трън, екземи, гнойни възпаления, херпеси, суха кожа, напуквания, измръзвания, подкожни мастни образования, лишеи, акне и много други.

 

Прополис – начин на употреба

Използва се 30% клеева тинктура (прополис, разтворен в спирт), която се пие под формата на капки.

Профилактична доза:

За възрастни – приемат се по 20-30 капки сутрин и вечер (при нужда може и на обяд) на гладно, разтворени в негореща течност.

За деца над 3 години – броят на капките са в зависимост от възрастта на детето. Годините се умножават по 2 (ако детето е на 4 години трябва да приема 8 капки 2-3 пъти дневно на гладно, разтворени в негореща течност. Ако е на 5 години – по 10 капки, 6 години – 12 капки и т.н.)

При грипни състояния може да се направи интензивно лечение в рамките на 5-7 дена. Възрастните могат да увеличат дозата – от 3 до 5 пъти на ден по 30 капки. За деца броят на капките остава същия (бр.години x 2), но дозата може да се увеличи до 5 пъти на ден.

Ако за първи път пиете прополисова тинктура се препоръчва първо да приемете 2-3 капки като тест за алергична реакция. Ако не забележите такава до 30 мин. се преминава към стандартната дозировка.

6,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 6,00 лв.
Моля, изберете: