Пчелен прашец - суров

Суров пчелен прашец (полен), добит в чиста планинска местност. 

Начин на употреба:

Започва се с по половин чаена лъжичка през първите 3 дни. През следващите 3 дни се приема по една чаена лъжичка. А след това може да се премине на 1 до 2 супени лъжици на ден.

При деца над 2 г. се започва с по няколко зрънца, преминава се към половин чаена лъжичка, след което - не повече от една чаена лъжичка.


В стъклени бурканчета по 100 г.

Цена на килограм - 45 лв.

Съхранение: на сухо и прохладно място (хладилник, може и фризер).

Внимание! Алерген!

 

Пчелният прашец е холистичен лек, използван навсякъде по света. За съжаление повечето от приложенията му доста често се пренебрегват.

 

Какво представлява пчелният прашец?

 

Пчелният прашец се прави от пчелите и в същото време е храна за младите пчели. Считан е за една от най-питателните храни, тъй като съдържа почти всички хранителни вещества, необходими за човешкия организъм. Прашецът, събиран от пчелите, е богат на протеини (приблизително 40%), аминокиселини, витамини, включително витамин В комплекс и фолиева киселина.

Пчелният прашец е “завършена” храна и съдържа много елементи, които продуктите от животински произход не притежават. Той е по-богат на протеини от който и да е животински източник. Съдържа повече аминокиселини от говеждото месо, яйцата или сиренето със същото тегло. Около половината от неговите протеини са под формата на чисти аминокиселини, които са директно усвоими от тялото.

Важно е да се знае, че събирането на една чаена лъжичка прашец отнема на една пчела осем часа на ден в продължение на цял месец. Всяко зрънце пчелен прашец съдържа над два милиона цветни прашинки.

Д-р Габриел Казънс поставя пчелния прашец в своя топ 22 на най-препоръчваните енергийни източници. Пчелният прашец може да се използва в медицината за различни проблеми: от проблеми с простатата, до такива с кожата, а също така спомага за подобряването на хранителния дисбаланс на тялото.

 

Тук ще ви запознаем само с 10 от многото чудесни причини да добавите свеж пчелен прашец във вашата ежедневна диета:

 

1. Повишаване на енергията

Обхватът от хранителни добавки, който се съдържа в пчелния прашец, го прави отличен натурален енергетик. Въглехидратите, протеините и витамините от В група могат да спомогнат, за да ви поддържат във форма през целия ден, като подобряват вашата издръжливост и устойчивост срещу умората.

 

2. Успокояване на кожата

Пчелният прашец често намира приложение в продуктите, които се използват за лечение на възпалителните процеси на кожата като често срещаните псориазис или екзема. Аминокиселините и витамините защитават кожата и спомагат за регенерирането на клетките.

 

3. Дихателна система

Пчелният прашец има високо съдържание на антиоксиданти, които притежават антивъзпалителни ефекти върху тъканите на белите дробовете и предотвратяват наченките на астма. Всичко - от астма и алергии до проблеми със синусите - се лекува с помощта на прашеца, като това свидетелства, че той е ефективен срещу широк кръг от заболявания, свързани с дихателната ситема.

 

4. Третиране на алергии

Прашецът редуцира наличието на хистамин и влияе благоприятно върху повечето алергии. Д-р Лео Конуей съобщава, че 94% от неговите пациенти са напълно оздравели от алергичните симптоми, след като са започнали да консумират прашеца.

 

5. Храносмилателна система

Като добавка към здравословните витамини, минерали и протеини, пчелният прашец съдържа ензими, които помагат за храносмилането. Ензимите подпомагат вашето тяло, за да усвоява необходимите хранителни добавки.

 

6. Укрепване на имунната система

Прашецът е добър за чревната флора и по този начин укрепва имунната система. Според здравния експерт Д-р Джоузеф Меркола пчелният прашец има подобни на антибиотика свойства, които защитават организма от вируси. Също така той е богат на антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното окисляване на свободните радикали.

 

7. Лекува пристрастявания

Използва се за лекуване на пристрастявания и различни вредни желания чрез потискане на импулси.

 

8. Укрепва сърдечно-съдовата система

Пчелният прашец съдържа големи количества рутин, антиоксидант биофлавоноид, който задравява капилярите, кръвоносните съдове и нормализира нивата на холестерола. Неговите антисъсирващи способности могат да спомогнат за предотвратяването на сърдечен удар.

 

9. Помага при проблемите, свързани с простата

Мъжете, които страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата, могат да получат облекчение като ползват пчелен прашец. Той може да помогне с намаляването на инфекцията и по този начин да спре честите нужди да се уринира.

 

10. Проблеми с безплодието

Пчелният прашец стимулира и възстановява функциите на яйчниците и поради тази причина може да бъде използван и за проблеми, свързани с бремеността. Освен като хормонален стимулант, той е и чудесен афродизиак.

6,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 6,00 лв.
Моля, изберете: