виж Количката е празна

Новини

26 септември 2018

Святото призвание да си фермер!

Преди време вярвахме в  бъдещето на това което правим, а днес след изминат път, не само вярваме, а виждаме и знаем, че това бъдеще е възможно и е действителност. Философията ни винаги е била продиктувана от естеството в природата, вярвайки, че път, който не е в съзвучие с нея е пагубен за всеки и всичко. Това наблюдаваме в държанието и живота на животните, за които се грижим през годините. Учейки се от тези основни, обикновени и съвсем естествени, прости, природни принципи волно или неволно  влияем на образованието на идните поколения. На първо място и директно са нашите деца(на снимката),нашите приятели, съмишленици, клиенти, колеги фермери и дори такива, които можем да наречем завистници.    Беше тежко, когато осъзнахме каква отговорност носим с посланията, действията и последствията  от избора, който сме взели. Защото се оказахме ‚образователи‘ в една основна на човека потребност. Потребност, от която всекидневно се нуждаем, за да оцелеем и ежедневно да бъдем изграждани -  от нейно величество… храната!
Осъзнавайки положението си, за нас нямаше друг път освен да се заровим в себе си, в природата, за да намерим отговорите, на въпросите.. Кое е най - доброто едновременно за нас хората, животните, растенията, въздуха и водата? Това е толкова огромна отговорност! Не е възможно да гледаш в очите майка, която иска да храни детето с истинска храна…. да гледаш в очите болни и на смъртно легло… да гледаш в очите собствените си деца и да не търсиш искрено с цялото си сърце отговорите, онези истинските, които да отговорят на търсенето на всеки един от нас, за да бъде здрав и щастлив!
Голяма е отговорността за образованието, бъдещето и живота. Благодарим, за това, че ни се доверихте за искрените ни търсения и намирания, на поне малко от онези истинските отговори, които да са в хармония с природата, носейки здраве, щастие и живот на всички същества.