виж Количката е празна

Новини

14 септември 2017

Истина ли е, че „Не можело“ питомните зайци да живеят в тяхната естествена среда,така както своите родоначалници?

"Не можело"!

Чувахме този израз и продължаваме да го чуваме от хора развъждащи зайци из страната и света. "Не можело" да се гледат на паша и да ядат нищо зелено! Щом хапнали нещо зелено, чувствителният им стомах веднага се подувал и гибелта им била в кърпа вързана. Да, има истина в това, но не е цялата истина. Дългото отделяне от природната им диета и даването на неестествени за тая храни е ‚изнежило‘ техните храносмилателни системи. "Не можело" да растат само от сено или от прясна зелена паша, трябвало гранули или минимум поне някаква царевица или жито да присъстват във всекидневният им рацион на хранене. Тук също има доза истина, защото когато ги затвориш в мрежестите клетки, ти си този, който трябва да реши, а не природата какво и колко да ядат. "Не можело" да остават без вода, защото се обезводнявали и умирали. Да, има истина и в това, но отново не цялата картина е погледната обективно. Зайците са също, като нас хората. Живеейки в клетки и ядейки само суха храна, като гранули те се нуждаят от много вода, но когато ядат пресни треви и билки съдържащи в себе си много дестилирана вода от природата тогава те нямат такава голяма нужда от вода.
„Не можело“ да ядат всички растения, защото имало отровни и ако хапнели някое такова, извода е ясен. Вероятно е така, може би има истина и в това, но в нашата практика, при толкова богата видова растителност нямаме среща с такова твърдение. Даже сме виждали как хапват вкусно такива, които са обявени като отровни за тях.


При въпроса: "Ами как дивите зайци живеят на естествена храна(паша) и нямат постоянен достъп до вода? Отговора е: "Това не са диви зайци, това са питомни и "Не можело".


Нашият опит и изследвания показват и доказват, че питомният заек, може да си припомни и възстанови своят естествен инстинкт и начин на живот, така както е бил  преди още да бъде заловен и опитомен в Китай четири века п.н. ера. Да, Може! Просто се отказахме от "Не-то", което е пред думата "Може". Отново обърнахме поглед към най-древният и истинен учител- Природата. В този учител има открити тайни отговори на всичките ни въпроси. И за да завършим картината ще споделим, че в нашият опит също сме минали през грешките на отделяне на зайците от естествената им храна и среда, което пък от своя страни ни направи близки приятели с ветеринари и техните медикаменти, болести по зайците и смърт. Така е, всеки има своя път на грешки, всички се отклоняваме от естественият път, а може би това отклонение ще се окаже съвсем естествено. Този криволичещ и естествен път на грешки ни отведе до здрави и щастливи животни и до това да не забравяме, че е време да спрем да повтаряме старите си грешки и да дадем път на нови такива!

Виж видео как живеят нашите зайци в Амброзия - ТУК

Снимка: От фермата днес 13.9.2017г.