За нас

За нас

Амброзия е малка пермакултурна (по модел на природата) ферма, отглеждаща хуманно и на свобода различни видове животни в полите на забравените девствени земи на Стара планина - в с. Липница, намиращо се на около 30 км северно от Ботевград.
Фермата е разположена върху богати ливадни площи със стотици видове диворастящи плодове, гъби, треви и билки, заобиколени основно от дълголетни дъбови гори.

Започнахме нашата фермерска дейност през 2011 г. с отглеждане на пчелни семейства, плодове и зеленчуци върху наши наследствени земи. След това продължихме с отглеждането на животни, за да си осигурим месо, яйца и мляко за семейството ни. Нашето желание да отглеждаме храната си се породи от загрижеността ни за собственото ни здраве и от желанието ни за един хармоничен начин на живот сред природата. Мащабното използване при отглеждането на индустриалните животни на хормони, антибиотици, стероиди, пестициди, фунгуциди, хербициди, както и нехуманното отношение към животните, и други подобни фактори ни отведоха към търсенето на естествени алтернативи.

За нас beyond organic не е маркетингова фраза, а реално олицетворява нашата дейност. Просто Дзен. Това е философията, която следваме при отглеждането на нашите животни, при добиването на храната, с която изхранваме и семейството си.

Фермата ни се разрасна постепенно - от чифликчийство до малка ферма. Отглеждали сме свободни пилета, кокошки, прасета, пчели, пъдпъдъци, гъски, зайци и деца.


Открихме, че сме добри в това да наблюдаваме природата, съветвайки се с нея за естествената среда и храна на животните. Така започна нашата хуманна грижа за тях, предлагайки им същите благоприятни условия на живот, които хармонично интегрират хората и земята.

Ферма Амброзия®

Естествен живот

Вижте тези прасета - те живеят в средата, която природата им е отредила. Използват муцуните си - нали тъкмо за ровене в търсене на храна са им дадени, разхождат се свободно, правят си кални бани, трупат витамин Д директно от слънчевите лъчи. www.ambrosi