За нас

За нас

Амброзия е малка пермакултурна(по модел на природата) ферма, отглеждаща различни видове животни на паша(пасищни) в полите на забравените девствени земи на Стара планина в с.Липница, намиращо се на около 30км. северно от Ботевград.
Фермата е разположена върху богати ливадни площи със стотици видове диворастящи плодове, гъби, треви и билки, заобиколени основно от дълголетни дъбови гори.

Започнахме нашето фермерство с отглеждането на пчелни семейства, плодове и зеленчуци върху нашите наследствени земи през 2011г. След това продължихме с отглеждането на животни, за да си осигурим месо, яйца и мляко за нашето семейство. Нашето желание да отглеждаме храната си, се породи от загрижеността ни за нашето здраве и желание за един хармоничен начин на живот сред природата. Наличнието на мащабното използване в отглеждането на индустриалните животни: хормони, антибиотици, стероиди, пестициди, фунгуциди, хербициди и нехуманното отношение към животните, както и други фактори ни отведоха в търсенето на естествени алтернативи.

За нас beyond organic не е маркетингова фраза, а начин, олицетворяващ нашата реална дейност. Просто Дзен. Това е философията според която ние отглеждаме нашата храна, за да храним семейството си.

Нашата ферма се разрастна постепенно през времето от чифликчийство до малка ферма. През цялото това време сме отглеждали пасищно пилета, кокошки, прасета, пчели, пъдпъдъци, гъски, зайци и деца.
Открихме, че сме добри в това да наблюдаваме природата, съветвайки се с нея за естествената среда и храна на животните. Така започна нашата хуманна грижа предлагайки им същите благоприятни условия на живот, които хармонично интегрират хората и земята.


Ферма Амброзия®

Естествен живот

Прасета живеят в среда, която природата им е отредила. Могат да използват муцуните си(нали за ровене в търсене на храна са им дадени), могат да ползват калните бани, както и слънчевите лъчи събирайки витамин Д. www.ambrosia.bg